Nieuwe Single ! - Amersfoort aan Zee - World Earth Day 22 April 2021

Release single ‘Amersfoort aan Zee’ op World Earth Day 2021

Erwin Leon’s Amersfoort aan Zee

Erwin Leon’s Amersfoort aan Zee

Op 22 april presenteer ik jullie mijn nieuwe single ‘Amersfoort aan Zee’, die ik geheel in stijl heb willen releasen op World Earth Day 2021, ofwel de Dag van de Aarde.

De Dag van de Aarde (Engels: Earth Day) is een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen. De dag heeft als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Toen ik deze single schreef had ik nog geen specifieke releasedatum in gedachten en met de uitbraak van een inmiddels behoorlijk beroemd (en berucht) virus moest ik de opnames een aantal keren uitstellen.

Inmiddels is het zo ver dat ik a.s. woensdag de laatste dag mixen voor de boeg heb.

Na de laatste studiodag ingepland te hebben bedacht ik me dat 22 april natuurlijk de perfecte datum is voor mijn single, zeker gezien het thema, want ja het gaat inderdaad over iets waar ik me al vanaf de middelbare school in toenemende mate zorgen over maak: Het klimaat en specifiek daarmee de zeespiegelstijging.

Mijn single spreekt denk ik verder voor zich en ik hoop dat jullie deze veel zullen luisteren en vooral ook delen.

Zeker niet alleen vanwege het liedje zelf, maar ook voor de aandacht voor het thema.

Al sinds mn 16e moet ik praktisch lijdzaam toekijken hoe de mens grote schade aanbrengt aan de natuur.

We ontwrichten alle balans die er ooit zo mooi “van nature” in zat.

We maken er gewoonweg een pleuriszooitje van en dat mag best een keer afgelopen zijn.

En maak je verder geen zorgen om moeder aarde: Zij zal het een worst wezen wat wij allemaal uitspoken onderling. De natuur zal zich wel herstellen mochten wij ooit elkaar de das omdoen.

Waar het voor mij echter wringt is dat andere dieren (ja andere, wij zijn ook dieren) daar de dupe van zijn en ook een ongelooflijk grote groep mensen die lang niet zo’n grote klimaatimpact hebben als, nu ja, jij en ik.

We zijn hierbij voor een deel zelf aan zet en ik probeer ook zo veel mogelijk eraan te doen binnen mijn macht en kleinere invloedssfeer.

En de politiek is laf, terughoudend, onwetenschappelijk hierin geweest.

De mensen voormasseren met veel te soft beleid in de vorm van de huidige klimaatwet.

Het is domweg niet pragmatisch en het is onvoldoende.

Wees eerlijk en geef toe dat het pijn doet. Met populistisch en onwetenschappelijk gezwets als “klimaatverandering is van alle tijden” en “de economie moet beschermd worden” komen we er niet.

Sterker nog: meerdere economen waarschuwen al meermaals over de gevaren voor de economie als we zo blijven doorgaan.

Ik nodig iedereen uit om meer en meer druk uit te oefenen op de politiek en ondertussen voor jezelf proberen na te denken over waar er voor jou nog mogelijkheden liggen om je impact te verkleinen of om de rest aan te sporen mee te (blijven) doen.

Niet voor jezelf. maar voor de ander.

Niet voor mens, maar voor dier. Voor alle dieren.

Ikzelf wil jullie meenemen in mijn protestlied, wat één van de vele speldenprikjes moet zijn die het monster dat we geschapen hebben uiteindelijk ten val zal moeten brengen.

Ik nam het liedje samen op met Edwin Willemen van Studio SanteBoutique, held Thomas Florusse op de bas (en backing vocals), maatje in crime en drummer Frans Price (achter de drums, uiteraard) en backing vocals van muzikale superheld Rachman.

Gitaren, zang, productie en geschreven door moi, uiteraard.

Stay Tuned en zet 22 april in je agenda.

Sowieso al! De Dag van de Aarde is wat mij betreft zeker zo belangrijk als de gemiddelde feestdag. Zo niet belangrijker.

T is toch je thuis he.

Tot snel!

Kus Erwin.

Erwin van Asperen